Under helgen så gjorde vi en egen pizza här hemma, en vegetarisk och glutenfri variant som blev otroligt god! Därför tänkte jag dela med mig av detta recept även här i bloggen. Du kan givetvis toppa pizzan med vad du vill men vi valde paprika, stekta champinjoner och kryddor.
Du behöver:
– 1 litet blomkålshuvud
– 2 ägg
– 1 + 0,5 dl riven mozarellaost
– 1,5 dl riven parmesanost
– 0,5 tsk salt
– 100g champinjoner
– 0,5 gul paprika
– 0,5 dl tomatsås utan socker
– 1 tsk torkad timjan
– 1 tsk oregano
– Färsk basilika, till servering
Såhär gör du:
1. Värm ugnen till 220 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Riv blomkålshuvudet och blanda med ägg, 1 dl mozarella, parmesan och salt. Sprid ut smeten på bakplåtspapperet till 2 runda pizzor. Ställ in i ugnen och grädda 15 min.
3. Stek champinjonerna i kokosolja medan pizzadegen är i ugnen. Skär paprikan i små bitar.
4. När botten är klar, toppa med tomatsås, stekta champinjoner, paprika, timjan, oregano, 1/2 dl mozzarella och färsk basilika. Sätt in i ugnen och grädda ca 3 min till eller tills osten har smält.