Imorse kände jag för att lyxa till det till frukosten så jag bakade mina grova scones.Och jag tänkte faktiskt vara snäll och dela med mig av receptet till dessa här. :) De är superenkla att göra och goda att äta, dessutom går det fort! Perfekt till frukost med andra ord. En sats blir 9 st sconesbullar.
Du behöver:
– 1 dl rågkross
– 1 dl vatten
– 2 dl rågmjöl
– 2 dl grahamsmjöl
– 0,5 dl solroskärnor
– 1 dl hackade hasselnötter
– 1 tsk salt
– 2 tsk bakpulver
– 0,5 tsk kummin
– 50g keso
– 1,5 dl A-fil
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll vatten och rågkrossen i en kastrull och låt koka upp.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Rör försiktigt ned A-filen i rågkrossblandningen för att sedan röra ned den i mjölblandningen, rör även ned keson i mjölblandningen.
5. Knåda sedan ihop allt i bunken till en deg. Forma degen till 9 bullar/frallor som du lägger på bakplåtspapper på en plåt.
6. Sätt in plåten i ugnen i ca 20 min.